За първи път в България: Майкъл Джексън трибют със симфоничен оркестър

Интересна комбинация с истинския глас на Майкъл Джексън и звученето на оркестъра на Бургаската опера ще представи диригентът Левон Манукян на 9 февруари в морския град.

Първоначалното му решение е да експериментира с пет-шест песни, които да пее Майкъл Джексън, а останалата програма да бъде по модел на Лондонската и Московската филхармония.

Екипите им правят трибютите на Майкъл Джексън без певец, защото е трудно да убедят феновете, че някой друг би могъл да го замести. Този вариант само с инструментал обаче не се оказва достатъчно убедителен. При него трябва да слушаш вокалите на Майкъл Джексън, изпълнени от обой. Левон решава, че публиката иска да чуе нещо повече. Постепенно песните, които успява да направи в необичайния формат, от 5 достигат 12-15. Остават само няколко чисто инструментални изпълнения, но той си казва, че и за тях не иска да се лиши от гласа на Майкъл Джексън. 

„Оставихме целият концерт да бъде с негови песни. Синхронизирали сме гласа с мултимедия, така ще могат да го видят как пее на различни концерти, от най-големите му – в Копенхаген, до значимите му турнета и клипове“, добавя диригентът  пред БНР.

В Ямбол музикалният експеримент ще бъде поднесен на меломаните на 21 февруари.