За поредна година жителите на община „Тунджа“ се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“

На 16 септември, 2017 година, жителите на Община „Тунджа“ се включиха в най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“.

Оказа се, че хората нямат търпение да видят своите села по-приветливи и чисти и започнаха акцията още от 15 септември. В инициативата по почистването се включиха 500 участника, сред които бяха представители на младежки неправителствени организации, читалища, клубове на пенсионера, служители от кметства и кметски наместничества, социални заведения, множество граждани и доброволци от 22 населени места на община „Тунджа“.

Основно се почистваха обществени пространства – улици, дворове на училища, детски градини, социални заведения, площадни пространства и паркове.

Община „Тунджа” осигури за доброволците 800 чувала и 600 чифта ръкавици чрез фирма „Сорико”. Това е фирмата, която осигурява от години организираното сметосъбиране и сметоизвозване в населените места на общината.

В кампанията по почистване на територията на община „Тунджа“ бяха събрани 8 740 килограма отпадъци.

Над 1 350 500 доброволци са взели участие от началото на кампанията „Да изчистим България заедно“, която стартира през 2012 година, до този момент. Всяка година участниците в нея са сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света.