За действие в кризисна ситуация

Служители от ОДМВР – Ямбол и ръководството на СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа проведоха  съвместно учебно занятие за действие в кризисна ситуация 

Учениците  от СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа демонстрираха отлична готовност за реакция  при кризисна ситуация. Предварително утвърдения сценарий  е задействан на 23 октомври, в 10:15 ч. с подаване  на сигнал, че в коридор на учебното заведение е намерен съмнителен предмет – чанта. Предприети са незабавни действия от ръководството на училището. Само за три минути над 400 ученици и преподаватели организирано напускат сградата и спазвайки указанията на служителите на реда са изведени  на безопасно място. Района е обезопасен от отзовалите се на тренировъчния сигнал полицейски сили от РУ – Стралджа и отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Ямбол.

При извършена е проверка на обекта, в която участва и служебно куче, притежаващо специални умения за работа в такава обстановка, е открит и обезвереден съмнителния предмет. След приключване на специализираното учебното занятие учениците с интерес  наблюдаваха демонстративното изпълнение на  служебното куче, което показа: елементи от обща дресировка, послушание,  работа по следа и откриване на взривно вещество. Учениците възторжено аплодираха демонстрацията на полицейските служители и си направиха множество  снимки  с полицейското куче. Директорът на учебното заведение г-жа Маринова изказа искрена благодарност на полицейските служители за добрата организация  и взаимодействие  при обучението на учениците.

24.10.2018 г. 
Т.Павлова