Засилен контрол в ромската махала

Засилен е контролът на контролно-пропускателните пунктове в ж.к.“Райна княгиня“ и улиците „Чая“, „Въча“, „Огоста“, „Росица“, „Тополница“, „Места“, „Тимок“, „Резовска“, „Тича“, от ул. „Акация“ – ул. „Илинден“, ул. „Крайречна“, ул.“Марица“, ул.“Стидовска“, ул.“Амбарица“ и ул.“Витоша“ до района на ул.“Тимок“, ул.“Преслав“ в частта от ул.“Акация“ до ул.“Тимок“, ул.“Кожух планина“ – от ул.“Преслав“ до ул.“Крайречна“ в гр. Ямбол.

От 19:00ч. на 06.05.2020 г., във връзка със заповед на директора на РЗИ-Ямбол, за предприемане на мерки против разпространяване на коронавирус „COVID-19, в района са изградени четири КПП-та:

– КПП №1 на ул.“Преслав“ и ул.“Тимок“;

– КПП № 2 на ул.“Преслав“ и ул. „Акация“;

– КПП № 3 на ул. “Ямболска стачка“;

– КПП № 4 на ул.“Тимок“ и обходен път изток.

и осем полицейски поста за контрол на преминаващи лица и МПС, разположени на улиците: “Крайречна“, “Илинден“, “Кожух планина“, “ Странджа“, “Драва“, “Царевец“, “Рожен“ и “ Мальовица“:

В посочения район, контролна дейност по отношение движението на хора се извършва и от обходни полицейски екипи.

Преминаването на лица през пунктовете става само в случаи на неотложност – за полагане на труд, по здравословни причини на преминаващия или негови близки, за завръщане на постоянен адрес, което се удостоверява със съответния документ.

Всички лица, намиращи се в закрити и отрити обществени места в района, трябва да носят защитна маска за лице или шал.

07.05.2020 г.

Татяна Павлова