Започна подбор за нови групи деца за лятното училище по плуване

Поради големия интерес от страна на родители, Ямболската червенокръстка организация стартира подбор на деца на възраст между 7 и 11 години, за обособяването на нови групи за обучение във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ през периода 8 юли – 02 август 2024г.

      Програмата се осъществява срещу заплащане и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

        Децата ще се обучават за времето от 14:00ч. до 15:00ч. и от 15:00ч. до 16:00ч., като всички занятия ще се провеждат на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифициран и високо мотивиран обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист „Водноспасителна дейност“ и „Първа помощ“ в  БЧК-Ямбол.

        След приключване на обучителната част, ще се проведе заключително занятие със състезателни игри и демонстрации на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа помощ при воден инцидент.

         За повече информация: фейсбук страницата  „Лятно училище по плувцане и превенция на водния травматизъм“ или на телефон 0886 344 250 – Добриела Праматарова, специалист „Водноспаситешлна дейност“ в БЧК – Ямбол.

        

                                                      ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ