Започна обновяването на Средно училище „Св. Климент Охридски“ в Ямбол

   С официална церемония по „първа копка“ днес бе даден символичен старт на строително-ремонтните дейности по обновяване на  СУ „Св. Климент Охридски“  в Ямбол.

   Реновирането на най-голямото училище в града се реализира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“.

   Дейностите включват цялостен ремонт на училищната сграда, в т.ч. въвеждане на енергоефективни мерки, сред които полагане на топлоизолационна система по стени и покрив, хидроизолация на покрив и на сутерен и др. Предвидено е и изграждане на достъпна среда чрез доставка и монтаж на асансьор, осигуряващ достъп до всички етажи и изграждане на тоалетна за инвалиди на първия етаж. Ремонтните работи са планирани за срок от 200 дни и следва да приключат към края на месец юни т. г.

   Ремонтът на СУ „Св. Климент Охридски“ ще осигури още по-добри и съвременни условия за обучение, които учениците и техните преподаватели заслужават, изтъкна кметът Георги Славов.

   От своя страна директорът на учебното заведение Живка Димитрова изрази своето задоволство от предстоящото реновиране и изказа благодарности към община Ямбол за защитения проект от името на целия екип на училището.

   Благословия за успешен старт на ремонтните дейности отправиха отец Янко и отец Олег.

   Модернизирането базата на СУ „Св. Климент Охридски“ е само един от обектите по защитения от община Ямбол проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“. В напреднала фаза са ремонтите на Детска ясла „Мечо Пух“, Детска градина „Свобода“ и на сградата, ползвана от яслените групи на Детска градина „Пламъче“.

   Общата стойност на проекта е 6 617 380.00 лв., което е 100 процента безвъзмездна финансова помощ от ЕФРР и националния бюджет, без съфинансиране от страна на община Ямбол.