Започва реконструкцията на моста над р. Мараш на пътя край полигона „Ново село“

Започва реконструкцията на моста над р. Мараш при км 228+681 на път I-7 Ямбол – Гранитово – Лесово, в близост до полигона „Ново село“. Проектът се финансира от Въоръжените сили на Съединените американски щати, по Техническо споразумение между Агенция „Пътна инфраструктура“, Министерството на отбраната и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Съоръжението е недалеч от тренировъчния полигон „Ново село“. С изпълнение на строителните работи ще бъде укрепен сводът на моста, ще се поставят нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Ще се реконструират тротоарните блокове. След реконструкцията мостът ще може да се използва за преминаване на военна техника.

Изпълнител на строителните дейности е Консорциум ПХА „Мараш“, в който участват: „Пътстрой Бургас“ ЕААД, „Хидрострой“ АД и „АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД, а стойността на договора е 594 778,80 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на обекта е 61 календарни дни.

По време на реконструкцията на съоръжението движението при 228-ми километър на път I-7 ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности. Днес строителните дейности започват в лентата посока Мокрен – п. в. „Петолъчката“, като трафикът ще преминава по лявата лента. Необходимо е шофьорите карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.

  

ПРЕСЦЕНТЪР АПИ

14.11.2016 г.

saa_selected_project_api