Започва подготовката на събора „Върбова свирка свири“

smart
Община Болярово започна подготовката за 23-тото издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири“. Това съобщи днес кметът на общината Христо Христов пред общинските съветници по време на обсъждането на програмата за развитие на читалищната дейност в община Болярово през 2023 година.
Съборът ще се проведе по традиция в първата събота на месец юни, като в него се очаква да се включат отново изпълнители от цяла България и от чужбина.
Детски танцов състав „Боляровче“ възстанови своята дейност под ръководството отново на хореографа Румен Тодоров и вече активно репетира за първата си изява на 2 март, когато ще се проведе Общинският преглед на любителското творчество и художествена самодейност. Желание за изява в него са заявили над 150 участника от 13 състава и индивидуални изпълнители.
След двегодишния период на пандемия се възстановяват наложените с години традиционни събори и фестивали от всички читалища в общината, по предложение на кметовете и кметските наместници в населените места предстои провеждането и на нови прояви, като Кукеровден в Денница на 4 март.
Освен програмата за развитие на читалищната дейност в община Болярово през 2023 година, на днешното си заседание общинските съветници утвърдиха още отчет за 2022 г. и годишен план за 2023 г. за изпълнение на Стратегията за подкрепа личностно развитие на децата и учениците в община Болярово, програма за управление и разпореждане
с общинска собственост за периода месец януари 2023 г. – декември 2023 г, отчет за 2022 г. и общинска програма за 2023 г. за закрила на детето и др.
smart