Започва асфалтирането на кръговото кръстовище до ХЕС

От днес започнаха подготвителните дейности за довършване на строително-монтажните работи на кръстовището до ХЕС, като се предвижда те да са с продължителност до 3 календарни дни. Непосредствено след това започват асфалтовите дейности, които ще са с продължителност 7 календарни дни, в зависимост от климатичните условия, съобщава фирмата-изпълнител на обекта.

 Пълното затваряне на движението на МПС ще има при изпълнение на подготвителните и асфалтовите дейности в зоната на кръга.

 Пътуващите по направление Ямбол-Сливен, ще бъдат отбивани по пътно трасе с направление ул.“Пирин“ – ЖП гара- Ямбол – ул. „Железничарска“ – пътна връзка с булевард „Европа“

Пътуващите по направление Сливен-Ямбол ще бъдат отбивани по пътна връзка  с направление  ул „Ямболен“.

 Поетапно затваряне ще се налага при изпълнение на строителни дейности на отделните улични платна.

 Всички търговски предприятия, попадащи в зоната на строежа, в участъка от ЖП гара-Ямбол и ул. „Ормана“, за периода на строително-монтажните работи  ще е необходимо да пренасочат транспортните си средства по обходни маршрути.

 Община Ямбол моли гражданите, в периода от 27 март до 9 април 2023 година, да пренасочат пътуванията си по обходни маршрути, с цел безопасност, както на самите тях, така и на работещите в участъка. Всички преминаващи трябва да се движат с ниска скорост и със заострено внимание в участъка, поради движение на строителна механизация и хора. Благодарим за разбирането!