Започват празничните прояви, посветени на Деня на Община „Тунджа“

През тази седмица започват празничните прояви, посветени на 22 април – Деня на Община „Тунджа“.

Бизнес форум на тема „Финансиране на българския бизнес чрез схеми за подпомагане и грантове за инвестиции“ ще постави началото на празника. Той ще се проведе на 6 април от 13 часа в к-с „Екатерина“ с. Веселиново. На този етап участието си са потвърдили близо 60 представители на бизнеса в община „Тунджа“.

На 8 април от 11 часа пред храм „Покров на Пресвета Богородица“ с. Завой ще бъде открита фотоизложба „Духовните съкровища на Тунджа“ на фотографа Стефан Каменов. В нея ще бъдат представени фотографии на уникални икони от най-старите храмове в община „Тунджа“ и част от техните пазители.

От 8 април започват и театралните постановки в общината и концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Драматичен театър „Невена Коканова“ ще гостува на с. Генерал Инзово  с пиесата „Хитър Петър“ по Маргарит Минков, а Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ ще представи концерта „Тунджански напеви“ в с. Стара река.

На 9 април в с. Генерал Инзово ще се проведе ХХII-то издание на Общинския пролетен празник на хармонията и красотата „От Цветница до Гергьовден“.

Вечерта Драматичен театър „Невена Коканова“ ще представи пиесата „Хитър Петър“ в с. Роза.