Започват изборните конференции на БСП

Започват изборните конференции, които ще издигнат кандидатите за кметове на БСП за общини, населени места и общински съветници, съобщиха на пресконференция областният лидер Митко Андонов и народните представители от БСП Кристиан Вигенин и Николай Пенев. 

Във всички общини са приключили номинациите на партийните организации, те ще бъдат обобщени и гласувани от общинските конференции, които ще издигнат кандидатите. След това предстои кандидатите за кметове на общини трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП.

Първата общинска конференция е на 21 август в община „Тунджа“, на 29 август е конференцията в Болярово, на 30 август – в община Елхово, на 31 август -в община Ямбол, а на 2 септември – в община Стралджа.

„БСП е в добра кондиция в област Ямбол, впечатляващ е съставът на листите за кметове и общински съветници. Навсякъде са издигнати много млади и нови хора, които искат да се ангажират с решаването на проблемите на общините“, коментира зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

В общините, в които БСП е в опозиция, партията е мотивирана  да се върне в управлението и да води една различна политика в интерес на гражданите, каза още той и уточни, че левицата не се фокусира само върху личностите, във всяка една от общините е подготвена предизборна платформа, която след това ще се превърне в управленска програма.

В Ямболска област пряко ще се избират кметове в 37 села, след като прагът беше увеличен на 350 избиратели. В община „Тунджа“ ще има пряк избор в 23 села, в община Елхово – в 7, в Стралджа – в 5 и в Болярово – в 2. В останалите села ще бъдат назначавани кметски наместници.