Занимания по програма „Приятели с водата“

     В часовете за проектни дейности, учениците от втори клас на ОУ „Любен Каравелов“ в град Ямбол,  преминаха обучение по програмата за превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели на водата“. Обученията се проведоха от класните ръководители и имаха за цел децата да се запознаят с основните рискове във и около различните водоеми, в т.ч. опасни игри, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

     За улеснение на учителите и по предварителна заявка от училищното ръководство, Ямболската червенокръстка организация предостави необходимият брой учебни помагала: книга за учителя и тетрадка за ученика.

     Часовете приключиха с интересни щафетни игри, като за своето старание всички ученици получиха грамоти за преминато обучение.

     Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

Таня Алексиева, директор на училището, Красимира Димитрова, зам.- директор  и учителите от ОУ „Любен Каравелов“ в град Ямбол за чудесно свършената работа, като пожелава на всички слънчева и незабравима лятна ваканция, наситена с много положителни емоции.       

     Програмата за обучение на ученици по темите за водна безопасност „Приятели с водата“ на БЧК се осъществява от 2014г., като през учебната 2023/2024г. общият брой на обхванатите ученици от втори клас е близо 600 от 15 училища в общините Ямбол, Тунджа и Елхово. 

 

 

       

                              ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ