Заловиха голямо количество наркотици на Лесово

Голямо количество наркотици са установени в лек автомобил на ГКПП Лесово. По случая Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа Е.С. и Г.В. Те са обвинени за това, че са направили опит контрабандно да пренесат през границата на страната 32.236 килограма високорисково наркотично вещество – екстази. Деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини – намесата на митническите служители, извършили проверката.

Престъплението е извършено на 05.01.2023 г. на ГКПП „Лесово“. То е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл.1, вр. с ал.2, вр. с чл.20, ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК, тъй като обвиняемите са действали като съизвършители.

Е.С. и Г.В. са задържани благодарение на отлично проведена съвместна операция от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Агенция „Митници“. Установено е, че наркотичното вещество е укрито в тайници на лек автомобил, преминаващ от Р.България към Р.Турция. То е управлявано от Е.С. Наркотиците са били поставени в множество найлонови пакети, открити под капака на двигателя. 

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемите.