Задържан е соченият за извършител на жестокия садизъм с макетно ножче върху момиче

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа за 72 часа 26-годишния мъж, сочен за извършител на безпрецедентно посегателство над 18-годишно момиче в Стара Загора.

Момичето е обезобразено с макетно ножче. Нарязани са й ръцете, краката и гърдите, носът е счупен, цялата й коса е подстригана с машинка насила, по главата също има рани. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева.От прокуратурата изпратиха съобщение до медиите, че е предявено обвинение и е постановено задържане за срок до 72 часа спрямо 26-годишен мъж, за това, „че в периода от 24 юни 2023 г. до 25 юни 2023 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се е заканил с убийство на 18-годишно момиче, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му“.

„На два пъти той е изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение. Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“, допълниха от прокуратурата. 

Според информацията след укриване мъжът е бил задържан в автомобил от полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7:30 ч., на входа на града

26-годишният мъж е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.Междувременно по информация на NOVA арестуваните са двама. Става въпрос за сочения за извършител на изключително тежкото посегателство и мъж, който е отправял заплахи към жената, подала сигнала за бруталното нападение.

„Аз вече не мога да изляза от вкъщи сама. Вчера бях в голям шок. Това е нещо, което не може да се опише с думи. Видях, че имам заплаха от профил с име Виктор Костов. Казваше ми се да внимавам какво говоря и пиша. Много ме е страх и за семейството ми”, обясни жената, получила заплахи.

Адвокатът на сочения за извършител на посегателството обясни, че е задържан по друго обвинение – за закана с убийство към пострадалото момиче. „Той отрича да има такива заплахи. Досъдебното производство за тази закана е образувано вчера”, посочи Валентин Димитров.

Според адвоката информацията, че обвиняемият се е опитвал да избяга и да напусне Стара Загора не е истина. „Снощи получихме призовки, донесоха ги в 01:00 ч. Задържан е, след като е пътувал да се яви в районното”, поясни Димитров и допълни: „Категорично отрича да има каквото и да е било участие”.,

dariknews.bg