Ефросина Огнянова донесе шампионска титла за Ямбол в бокса при девойките

_cuva

Ефросина Огнянова от БК „Ямбол” с треньор Тодор Петров, стана републикански шампион на България на провеждащия се в Плевен Държавен личен шампионат по бокс за мъже, жени и девойки до 15 години. Първенството стартира вчера и ще продължи до събота, 6 юли.

Във финалната среща, Ефросина се пребори за златото в категория до 50 кг със Симона Илкова от „Черно море” – Варна. Тя победи безапелативно съперничката си с 5:0 съдийски гласа.

Три сребърни медала пък спечелиха боксьорките от друг ямболски клуб, участващ в шампионата – „Димов боксинг” с треньор Ангел Димов. Габриела Манова се класира втора в категория до 52кг,  Меглена Стоянова в категория до 70кг и Габриела Милкова в кат. до 75 кг.

На ринга в Плевен си дават среща голяма част от водещите ни имена, както при мъжете, така и при жените. Сред тях личат европейската и световна медалистка Севда Асенова, вицешампионът на Стария континент Ергюнал Себахтин, Кристиян Николов и др.

Въпреки че няма 18 години, своя дебют при мъжете ще направи и ямболският боксьор Севар Огнянов, който е многократен държавен медалист при юноши и младежи. Състезателят участва в първенството като представител на БК „Ямбол”.

Днес, по – късно, на ринга ще се качи и Мануел Жечев от „Димов Боксинг“ в кат. до 86 кг., в четвърфинална среща.

netnews.bg