Еманацията на сензацията

Красимир Костов 

От няколко дни ме мъчи какво е искал да каже творецът с този надпис ПРОПАДАНЕ на входа на блок в центъра на Ямбол. Не е трябвало да сменя дилъра? Човекът като мен е в Сатурнова дупка? Или е един от малкото, който обожаваме филма с подобно заглавие? А може да е тарикат, който плаши обитателите на блока, за да си купи по-евтино жилище на мегданя?
В търсене на истината се сетих колко полезни за града могат да бъдат подобни арт инсталации. Най-вече в посока културно – мистификационен туризъм. Например

ЯМБОЛ ПРОПАДА!

Светът е в потрес! Сензация в провинциален български град! Безобиден наглед надпис разкрива зловеща истина!
Надпис ърху стената на жилищен блок се измести надолу с 5 см, което показва, че предупреждението ПРОПАДАНЕ е вярно!
Анализатори от цял свят гадаят по почерка и ъгъла спрямо входа коя тайна организация е отправила пророчеството! Дали това са тамплиери, хоспиталиери, сомелиери, илюминати, рептили, джедаи, джигити…
И защо пропада центърът на Ямбол? Какво има отдолу? Портал към друго измерение? Извънземен кораб? Петрол? Тунел до Бяло море пълен със злато? Самият Вселенски разум?
С темповете, с които се мести надписа, пропадането се очаква да съвпадне с пролетното равноденствие. Побързайте да запазите място на първа линия за събитието! Елате и вижте сензацията на годината! Елате месец по-рано, че от звъна на хиляди хлопки по кукерския фестивал „Кукерландия“ пропадането може да избърза!

Те така следва да рекламираме родните места. При цялото ми уважение към Недялко и Динко, но толкоз глобално не могат го направи.