Единадесето областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти – 28 септември

Единадесетото областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти ще се състои на 28.9.2023 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение“ в гр. Ямбол.

Целта на изложението е да се създаде и засили връзката между производителите от областта и нейните жители и посетители. На събитието ще има производители от общините Болярово, Елхово, Ямбол и Тунджа.

По време на изложението ще можете да се запознаете от първо лице и да опитате продукти на ямболски производители. За първи път участие ще вземе и г-н Денис Стаффуцца – италианец по произход, който от 2006-та година живее в България, а от 2008-а в Ямболско. Сега живее в с. Стара река, където отглежда кози и прави козе сирене, кашкавал и крем-сирене от собствено мляко. Ще можете лично да се запознаете с него и да опитате неговите продукти на нашето изложение. А редовните ни участници ще представят на мед, пчелни продукти, сезонни зеленчуци и плодове, вино, млечни продукти, биологични брашна и олио и други. Единадесетото областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Вярваме, че това събитие има много важна социална роля, а именно да помогне на потребители в създаването на контакт  с местни производители, и да изградят навик да ценят, търсят и консумират местни продукти. Това е изключително важно в контекста на глобалните предизвикателства пред българските и в частност ямболските производители, но и същевременно е в пълен синхрон с европейските политики на окуражаване намаляването на посредниците и създаване на директен контакт между земеделски производител и краен потребител.

Ще се радваме, ако посетите и популяризирате събитието сред членовете на поверения Ви екип и те посетят изложението, което ще продължи от 08:00 до 19:00 ч. на 28.9.2023 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.

С уважение,

Антоанета Събева

Фондация „Ямбол – вкус и традиции“, управител