Евродепутатът Ангел Джамбазки подпомогна талантливите лекоатлетки от Клуб „Тунджа“ Ямбол

Трудът и успехите на състезателите от КЛА„Тунджа“ – Ямбол и техните треньори Галина и Йордан Атанасови не останаха незабелязани. Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки подкрепи финансово участието на спортния клуб в националните шампионати на България през летния сезон. Талантливите лекоатлетки от отбора на „Тунджа“ продължават традициите на легендарната ямболска школа по лека атлетика на Йордан Атанасов, донесла слава не само за Ямбол, но и за България с успехите на Тотка Петрова и на плеяда национални състезатели от града, постигнали високи постижения с българския трикольор.


Клубът спечели през годината общо 24 медала от държавни и ученически първенства, от турнири, Балкански игри и бронзова отборна купа на турнира в Руен. Най-добрата състезателка на 800 м. при жените през 2018 г. в България Полина Тодорова спечели от националните шампионати през зимата и лятото два златни медала в коронната си дисциплина и два сребърни на 400 м.гл.бягане. На Балканските игри за мъже и жени в Истанбул през февруари Поли зае пето място на 800 м. и извоюва бронзов медал със щафетата на 4х400 м. На турнирите „Академик“-Сф, “Руен“, “Пловдив“, “Самарско знаме‘ и „Вулпев-Бахчеванов“ прибави към колекцията си от отличия още 6 медала, от които три титли. Другата изявена лекоатлетка на „Тунджа“ – Ямбол Виктория Георгиева донесе за България два сребърни медала от зимните Балкански игри за юноши и девойки под 20 г. на 800 м.гл.бягане и на щафета 4х400 м., пет медала от националните шампионати в зала и на открито – два бронзови при жените и два сребърни и бронзов при девойките старша възраст, и още 2 медала на 1500 и 800м. от турнирите. Трудолюбивата Деница Георгиева спечели бронзов медал от турнира „Вулпев- Бахчеванов“ на дисциплината 800м. Младата надежда на отбора 15-годишната Христиана Дичева извюва от зимните и летни национални първенства за момичета и момчета под 16 г. сребърен и бронзов медал на 400 м.гл.бягане и 1 бронзов на 800 м.гл.бягане, както и второ място на финалите на ученическите игри в Сливен.
От днес Полина Тодорова и Виктория Георгиева са част от националния отбор на България за Балканските игри по лека атлетика за мъже и жени, на които Стара Загора е домакин. Евродепутатът Ангел Джамбазки, който лично присъства на някои състезания през годината, пожела на талантливите състезателки и техните треньори от КЛА „Тунджа“ – Ямбол достойно да представят България на международния форум и с гордост да развяват българския национален флаг на спортните полета. От своя страна състезатели и треньори благодарят за подкрепата и оказаната помощ. 

Успех на Поли и Вики и достойно представяне на ямболската лекоатлетическа школа пожелава е екипът на ЯмболПРЕС!