Дует „Ритон“ зарадва своите почитатели в Ямбол с много хитове и добро настроение

Почти два часа продължи концертът на дует „Ритон“ в Ямбол, част от турнето, посветено на 45-годишнината от началото на музикалната кариера на двамата възпитаници на Естрадния отдел на Българска държавна консерватория, сега Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.

На сцената първо се качиха музикантите, които съпътстват Катя и Здравко на турнето. Те изпълниха първия хит на дует „Ритон“ – „Трябва да чакаш“.

След това музикалното семейство с атрактивна визия се появи под аплодисментите на многобройната публика.

„Честит празник на патерица, защото трябваше да сме на 11 юни на тази сцена, но много силно валеше. И се радваме, че успяхме да сме тук, все още в рамките на празника на прекрасния ви град,“ поздрави Здравко развълнуваната публика.

„Ритон“ припомни на ямболци времената, когато текстовете в българската поп и рок музика бяха писани от най-добрите български поети, а музиката беше дело на най-талантливите композитори.

Катя и Здравко изпълниха както стари хитове – „Как си, амиго“, „Елате ни на гости“, „Някога, но не сега“, така и нови песни – „Брой до три“, „Счупеното носи щастие“, „Твоята жена“. Разбира се, те изпяха и може би най-известната си и разпознаваема песен – „Джалма“.

Дует „Ритон“ доказа, че за таланта и професионализма няма възраст. Двамата не спряха да танцуват и да поддържат емоционален контакт с публиката, която им отвърна с любов и също пееше и танцуваше с тях.

Концертът завърши като всеки хубав концерт – на всеки му се искаше да продължи още.