ДПС-Ямбол сне доверието от местния си депутат, няма да бъде предлаган за кандидат на следващите избори

ДПС – Ямбол сне политическо доверие от народния си представител от 31 МИР Димитър Николов. Това потвърди за НетНюз общинският председател на формацията в Ямбол Николай Димов.

Решението е било взето на разширено заседание на областния съвет на партията в края на миналата седмица. В него са участвали представители на движението от всички общини в региона.

Към момента Димитър Николов е независим депутат, изключен от ПГ на ДПС. Той е в лагера, подкрепящ почетния председател на партията Ахмед Доган. Преди ден на страницата на областния съвет на ДПС – Ямбол във Фейсбук дори бе публикувана снимка на Николов с лидера на движението.

Още преди месец, ямболската организация също обяви с декларация подкрепата си за Ахмед Доган. Очевидно обаче местните структури не са припознали Димитър Николов като изразител на техните интереси. Решението за сваляне на политическото доверие от него е взето с 25 гласа „за“, „против“ и „въздържали се“ няма. В документа е записано Николов да не бъде предлаган като кандидат за народен представител от 31-МИР от ДПС на предстоящите предсрочни Парламентарни избори.

 netnews.bg