Доброволческата инициатива „Гората.бг“ дари на Ямбол 5600 фиданки

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански се свързa с доброволческата инициатива „Гората.бг“ с молба за подкрепа в залесяването на Лесопарк „Боровец“  и на 5 януари бяха изпратени 5600 фиданки в града.Дръвчетата са транспортирани до Ямбол от частния разсадник „Нановски“.

Фиданките от цер са 5000, боровете са 600 на брой. „Гората.бг“ е доброволческа инициатива, която засажда и предоставя за залесяване дръвчета в цяла България. Идеята възниква в края на 2011 година. Първоначално тя се развива изцяло в социалната мрежа, като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета. „Гората.бг“ работи в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите и с неговите структури, с десетки общини, стотици училища и детски градини в цяла България.

„Благодаря на целия екип на „Гората.бг“ за подкрепата, която ни оказва. Имаме желание и ще проведем тази акция с гражданите на Ямбол при спазване на въведените противоепидемични мерки, датата ще бъде уточнена допълнително.“, подчерта Валентин Ревански.

Пресцентър Община Ямбол