Динко от Ямбол разобличи просяк-измамник

По непотвърдена информация клошарят от видеото е същият, който преди няколко дни бе разкрит в Бургас да се прави, че е безрък

Динко от Ямбол разобличи поредният просяк, правещ се на инвалид, за да накара хората да чувстват състрадание към него и да му дават пари. Ямболският бизнесмен показа нагледно как мъж, просещ в инвалидна количка, демонстриращ, че няма два крака, всъщност ги крие в специален „джоб“ под горната част на седалката.

„Защо лъжеш, бе? Защо лъжеш хората?“, пита Динко от Ямбол в култовото видео, докато уж безкракият мъж става и започва да събира стотинките от земята. Ямболията му удря няколко шамара и обяснява на случайни минувачи, които питат защо го бие, че всъщност става въпрос за измамник.

По непотвърдена информация клошарят от видеото е същият този, който допреди дни беше „без ръка“ и бе заловен от бургазлията Красен Парушев да се прави на безрък – чрез специален колан, в който скрива ръката си така, че отвън да изглежда все едно я няма.

Самият Динко пък разкри пред Флагман, че е бил крайно потресен от поведението на въпросният мъж в инвалидната количка. Хора от района му казали, че е измамник и ямболията не можал да остане безучастен.

„Как може дядо ми, който е на 80 години, още да работи по цял ден като охрана, за да вади пари, а този, който няма и 60 г., по цял ден да седи и да лъже хората, да се възползва от тяхното състрадание?! „Зарарботва“ по 200-300 лв. на ден с просия, сами сметнете колко пари са това на месец и на година. Утре на някой истински нуждаещ се ще му трябва подкрепа и излъганите хора няма да му дадат заради такива като този. Ударих го, сгреших най-вероятно, но това, което той прави, е много по-нередно“, каза пред репортер на Флагман Динко Вълев.

Служители на РУ Несебър са се самосезирали и е образувано досъдебно производство за хулигански действия, съобщиха от полицията. Динко Вълев е задържан заради противообществената си проява за срок от едно денонощие. Същият е дал обяснения за действията си. 

flagman.bg