„Димов Боксинг клуб“ с амбиции за бъдещи успехи

    Още един боксов клуб увеличи спортното семейство на Ямбол. „Димов Боксинг клуб” е новото попълнение от декември 2019 година, когато с решение на Общото събрание е избиран Управителен съвет, а за председател на клуба единодушно е посочен Ангел Димов. „Ние сме сдружение на млади и активни хора, за които боксът е любим спорт. Целта ни е да се насърчава развитието на този спорт при спазване на  всички правила за открита, честна и чиста игра, както в професионалния, така и в аматьорския бокс. Желанието ми е да работя в посока подготовка и насърчаване на състезателите за участие в национални и международни боксови турнири и състезания”, споделя новоизбраният председател, който е и треньор в клуба.  

   В „Димов Боксинг клуб” тренират не само деца, но и много любители, които предпочитат да поддържат физическа форма чрез бокса. Възрастовата граница на състезателите варира от 10 до 45+ години. В условия на епидемична обстановка заниманията не спират и през лятото, а самите тренировки се провеждат на открито. „За мен е важно да изградя добра комуникация между треньор и състезател, защото това стои в основата на успеха. Като всеки треньор имам амбиции да изведа момчетата и момичетата на ринга на национално и международно ниво, за да покажат наученото и да гонят успехи. В същото време знам, че е необходимо време и постоянство, за да се случи това. Младите спортисти трябва да бъдат упорити и дисциплинирани ако искат да се изкачат на стълбичката на победителите”, споделя Ангел Димов.

  Той е завършил Националната спортна академия „Васил Левски“ с професионална квалификация „Треньор по бокс“. Животът му е свързан с бокса още от дете. Като състезател е бил 13 пъти републикански шампион, играл е финал на Купа „Странджа. Ангел Димов е  бил част от националния отбор на България, където е завоювал множество призови места от международни състезания. Изиграл е над 250 срещи по време на активната си състезателна кариера.  

   Всеки желаещ, който се  чувства здрав, може да се запише в „Димов Боксинг клуб”. Груповите тренировки са понеделник, сряда и петък от 18:00 часа в залата на „Димов Боксинг Клуб” в ж.к. „Златен рог” 20, ет. 1 /сградата на Изчислителният център- запад/.