“Диалози на бъдещето. Иновации и устойчивост на младежките политики“

ПГ „Васил Левски“ Ямбол  в партньорство с МГ  Хасково, НЕГ София и Американски колеж София  на 1.07 и 2.07 2017г  участва в първата Национална среща по Проект “Диалози на бъдещето. Иновации и устойчивост на младежките политики“  в рамките на програма ЕРАЗЪМ+ КД3-„Подкрепа за реформиране на политиките“ спечелен от Институт за риск менижмънт и комуникация при кризи-ИРМКК“ София.

В срещата учениците  имаша възможност да  получат информация  и да обменят мисли с изявени специалисти в областта на иновациите.

Модератор на събитието бе   Журналистката Евелина Павлова

Проведени бяха дискусии и дебати с представителите на учениците и

Андрей Новаков– евро депутат

Стамен Янев–  изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

Теодора Иванова– ръководител на отдел „Панаири, изложения  и събития“ в Италианска търговска камара България

Впечатляваща за всички  бе  срещата с Петър Митев– българинът разработил на софтуер за 3D визуализация, един от 18-те носители на „Оскар“ за технологични постижения в киното за 2017г.

 Трайни и мотивиращи следи остави разговорът на учениците със Стоян Боев заместник-председател на УС на БАИТ, който за втори мандат  е член на Борда на Digital Europe в най-влиятелната европейска ИТ асоциация. Срещата се проведе в София тех парк- Инкубатора на Microsoft.

В рамките на форума бе организиран конкурс за представяне на творческа задача, свързана с разработване  на проект за детска играчка, предназначена за деца с намалена физическа активност. Представени бяха 4 проекта от ученици от ПГ“В.Левски“ и МГ Хасково.

Голямата награда-кварцов плакет “Дигитално бъдеще“ с грамота, спечели екипът  от ПГ“В.Левски“ Ямбол, представен от учениците:Таня Кирилова; Карина Желева; Ана-Мария Петкова; Петко Турлаков; Петър Карамфилов; Божидар Панев; Виктор Желев всички от  Xг клас и Невена Иванова-XI г клас, ръководители Стоянка Стоянова и Данаила Болградова- старши учители по ИТ в училище.

Изводите за учениците  от двудневната работа по проекта са:

Образованието е това, което те учи на дисциплина  по начин по който нито семейството, нито приятелите могат да те научат.

Любопитството  мотивира към добро образование

Ако човек иска да бъде успешен, трябва да излиза по- често от „зоната си на конфорт“.