Деца, елате пак във клас!

Няма шега! Новата учебна година започна! С веселия първи звънец, с букетите за любимата учителка, с усмивките  на по-големите ученици  и със страховете на първолаците, с надеждите на родителите, с увереността на учителите…Всичко си е на мястото.

    В СУ“П.Яворов“ Стралджа  тържеството започна в точно определения час. Вълнуващо, интересно, весело. Редуваха се празничното слово на директора Валентина Маринова, поздравителните думи от името на кмета, поднесени от  Роска Стойкова, секретар на общината, с онези красиви думички- обещания от първокласниците: да се учат , да бъдат прилежни,  с напътствията на вече порасналите второкласници. Настроението се допълваше от  шарените балони и от белите гълъбчета, които полетяха във въздуха. Натежаха в ръцете на учителите огромните букети, сълзи на радост изтриваха родителите, когато първокласниците поеха по своя път към знанието и отново , когато  малките седнаха за първи път на своя чин.

   Щастлив да е пътят към науката, мили деца!

   Новата учебна година тържествено беше открита и в основните училища „Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа, в ОУ“Хр.Ботев“ Войника, в ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Зимница. Прекрасни тържества с песни, танци и стихотворения организираха в детските градини „М.Рубенова“ и „Здравец“.

   15 септември вече е красивият спомен за деца, родители и учители. От тук нататък е трудът в името на знанието. По вода да им върви!