Детско полицейско управление с БЧК

От 18 октомври 2024г., БЧК-Ямбол стартира провеждането на първите обучения с ученици от пети клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Дражево, община „Тунджа“, включени в Националната програма на МВР „Детско полицейско управление”. Инициативата се реализира за поредна година в партньорство с „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, духовни лица и други институции от съответните населени места.

     Основната цел на Националната програма на МВР и останалите институции е преди всичко ранна превенция на подрастващите като, чрез натрупването на теоретични и практически знания, децата да формират умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации – в къщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работата в екип, уважение и толерантност към другите.

    На територията на Ямболска област са обособени три  Детски полицейски управления в

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Дражево, община Тунджа, СУ „П. К. Яворов” в град Стралджа и СУ „Св. Климент Охридски“ в  град Ямбол.

     Специалисти и доброволци от Ямболската червенокръстка организация всеки месец по график ще посещават учениците, като ще им помагат да усвояват знания и умения за оказване на първа помощ при травми, причинени от различни инциденти, психосоциална подкрепа, превенция на пътния и водния травматизъм и др.     

     

    ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ