Десет ямболски полицаи и един огнеборец с награди от министъра на вътрешните работи

 

В навечерието на 138-годишнината от създаването на МВР млади доброволци служиха рамо до рамо с полицаите от ОДМВР – Ямбол

   В 08:30 часа днес, в Районно управление – Ямбол започна работният ден за доброволците от Детско полицейско управление  в ОУ „Л. Каравелов“  и клуб „Сладурите“. Младежите бяха временно назначени на длъжност „полицейски инспектор“ в  сектор „138“ при ОДМВР – Ямбол.  За деня временно изпълняващ  длъжността началник на РУ- Ямбол беше Георги Чернев, член на Детско полицейско управление – Ямбол. Под зоркото наблюдение  и със съдействието на  гл. инспектор Танчев – началник РУ – Ямбол, след сутрешния доклад той постави на служителите от охранителна полиция задачите  за деня. Младият ръководител  обяви стартирането на информационна инициатива под надслов „Как да защитим собствеността си“, насочена към възрастните и самотноживеещи  хора. 

Целта на кампанията беше да се повиши  бдителността и да се насочи вниманието на гражданите към предприемане на мерки за предпазване от измами, кражби и грабежи. Младите „полицейски инспектори“ и колегите им от РУ – Ямбол се разпределиха в два основни екипа : централна градска част и квартал „Аврен”. За един час съвместните екипи проведоха над  430 срещи.  При беседите младите „полицейски инспектори даваха указания на гражданите, как да се предпазят от посегателства, спрямо собствеността им у дома, на улицата, при почивка в градинката или в парка, при пазаруване и разбира се при телефонни обаждания с искане на пари. За извършеното от тях докладваха своевременно на определения за ръководител на дежурните части в ОДМВР – Ямбол „полицейски инспектор“ Димитър Димитров.  Съвместната инициатива  на младите хора и полицията предизвика вълнение и одобрение сред гражданите, а част от възрастните хора припознаха в доброволците своите внуци. В 10:00 часа пред сградата на ОДМВР Ямбол  младите „полицейски инспектори“ посрещнаха и жители и гости на областта, желаещи лично да благодарят на полицейски служител или огнеборец, да  научат повече за работата на служителите,  да получат информация по различни въпроси и да разгледат различни специализирани автомобили.  Изключително интересни бяха срещите с най- малките приятели на служителите от МВР от детските градини „Свобода“ и Пламъче“.  Децата се качиха и разгледаха всички специализирани автомобили и мотори и се снимаха със служебното куче „Инор“. На тръгване получиха подарък – рисунка за оцветяване, а от своя страна пожелаха: „Честит празник на полицаите и пожарникарите“.  Директорът на ОДМВР Ямбол най-сърдечно благодари за активната позиция на младите „полицейски инспектори“, за отличната работа, макар и за ден рамо до рамо с полицаите.  Всеки доброволец беше награден с „Похвална грамота“. 

            От 11.00 часа се проведе тържествено събрание на служителите от Областната дирекция и Регионална дирекция ПБЗН, където бяха наградени служители, постигнали високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, опазване на обществения ред, превенция и пожарогасителна дейност или са помогнали в подобряването на административното обслужване на гражданите. Директорът на ОДМВР Ямбол старши комисар Генчо Иванов поздрави служителите от дирекцията по повод  5 юли – професионалния празник на служителите от МВР и отправи своята благодарност към всички, които с ежедневния си труд, постоянство и всеотдайност допринасят за постигането на положителни резултати в борбата с престъпността, защита правата и свободите на гражданите и опазването на техния живот и имущество. Той изрази увереност, че и занапред служителите от ОДМВР Ямбол с достойнство ще продължат да посрещат многообразните предизвикателства в стремежа си да отговорят на очакванията на българските граждани. За проявена инициативност, постигнати високи и трайни резултати при изпълнение служебните задачи, със заповеди от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, с отличие “Почетен знак – III ст.” са наградени 2 служители: гл.инспектор М. Величков и гл. инспектор Ф. Томов. С отличие “Почетен медал” са наградени: гл. инспектор  Д. Димов и ст. инспектор П. Бакалов, които ще получат наградите си на 5 юли в София. С “Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са отличени 6 служители от ОДМВР – Ямбол и един служител от РДПБЗН – Ямбол.  Със заповед на директора на Главна дирекция „ПБЗН“ гл. комисар Николов с „Писмена похвала” е отличен един служител от РДПБЗН – Ямбол. За съществен принос при изпълнението на професионални задачи, със заповеди на директора на ОДМВР – Ямбол, с „Писмена похвала“ са наградени са 66 служители, а 11 служители са повишени в длъжност. 16 са отличените служители със заповеди за писмена похвала от началници на РУ при ОДМВР- Ямбол.

 

04.07.2017 г.

Татяна Павлова