Десет медала на пистолет за СК „Диана –по спортна стрелба“ гр. Ямбол от Държавното първенство с малокалибрено оръжие в Търговище

От 13.06 до 18.06. 2017 г. в гр. Търговище се проведе държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за всички възрасти. СК „Диана –по спортна стрелба“ гр. Ямбол  участва със състезатели във всички дисциплини на стрелбата с пистолет и защити позициите си на водещ център в това оръжие в страната.   В стрелбата спортен пистолет за момчета,  първият си медал-бронз  от държавно първенство  спечели Петко Митев. Отборът на за СК „Диана –по спортна стрелба“ гр. Ямбол в състав Митев, Калоян Калчев и Пламен Симеонов завоюва отборната титла, а при момичетата  на пистолет Мадлен Христова се класира четвърта.

При юношите младша възраст Петко Турлаков спечели сребърен медал в дисциплината 50 метра пистолет свободен образец и бронз в бързата стрелба с пистолет на 25 метра.

При юношите старша възраст Атанас Чакалов е шампион в бързата стрелба с пистолет на 25 метра, втори е съотборникът му Димитър Драголов. Двамата си размениха класирането в дисциплината спортен пистолет Драголов е шампион, а Чаколов вицешампион. Атанас Чакалов завоюва и втора титла от пъревнството в стрелбата на 50 метра с пистолет свободен образец, като третото място и бронзовият медал спечели отново състезател на за СК „Диана –по спортна стрелба“ гр. Ямбол Георги Михалев.

За втора поредна година шампион в бързата стрелба с пистолет на 25 метра при мъжете е Борис Кукучев.

Атанас Чакалов злато и Георги Михалев бронз 50 метра пистолет юноши старша.