Десетки чували с боклук бяха събрани и изхвърлени от розенското сметище

Над тридесет души и техника се включиха в почистването на розенското сметище по инициатива на Кметство – село Роза, Община „Тунджа“ и Сдружение „Роза-2022“. В нея се включиха жители на село Роза, кметът на селото Енчо Йоргов, общинската администрация, начело с кмета Станчо Ставрев, заместниците му Тодор Налбантов, Стоян Петков и Пламен Петров и общинските съветници Стелиян Славов и Красимир Георгиев.
Само за час бе напълнен камиона, в който бе събиран боклука. Сред отпадъците бяха намерени редица чудати предмети, като запечатани букрани с туршия, части от компютри, дюшеци, неотворени безалкохолни напитки, големи пластмаси и други.
„Отправяме призив към всички жители на село Роза, както и минаващите през селото, да преустановят изхвърлянето на отпадъци на това сметище. В бъдеще ще бъдят поставени камери на място, за да бъдат виждани нарушителите. Мястото, на което живеем трябва да бъде чисто, защото така е правилно!“, призовават от кметството на село Роза. 
Идеята на Община „Тунджа“ е в бъдеще да бъдат осъществени редица подобни инициативи и в други населени места на общината, за да бъде прекратена порочната практика с безразборното изхвърляне на боклук.