Демонстративно занятие по проект на лятно училище по плуване

На 21 юли 2023г., с демонстративно занятие завърши обучението на първите две групи с деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” на БЧК – Ямбол.

        Занятието се проведе на плувния басейн в ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол и започна със задължителен инструктаж за безопасно поведение във и около водата, след което под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените начални плувни умения и плувни стилове със и без помощни средства.

        За своето старание всички деца получиха грамоти, образователни книжки „Дръж под око“ и брошури на тема водна безопасност.

        Специални награди – плувни очила на SPEEDO, световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха част от децата, постигнали най-голям напредък в плувните умения и постоянство в тренировъчния процес.  

        Предстои провеждането на финално занятие за децата от Трета и Четвърта група.  

        За тринадесета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е изграждане на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

        Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Боян Бонев, треньор и Адриана Желева, воден спасител, които за пореден път спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност.

 

 

 

                                                       ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ