Декларация

 

До Президента на Република България

До Народното събрание на Република България

До Министър председателя на Република България

До ПГ на Коалиция „БСП за България“

До Средствата за масово осведомяване

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Областен съвет на БСП-Ямбол

Ние членовете на Областен съвет на БСП-Ямбол с възмущение научаваме за доклада на правителството за състоянието на националната сигурност на Република България, който посочва: „Русия е сред основните източници на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, мирна и свободна Европа.“ Българското правителство разглежда Русия, като една от основните външнополитически заплахи за Националната сигурност на България. Това е едно от заключенията в приетия преди 3 седмици от правителството доклад. Омерзително е, че този правителствен акт се осъществява в навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, за което решаващ и изключителен принос има тъкмо Русия. Тази слугинска проамериканска позиция е недопустим удар върху вековните връзки между братските народи на България и Русия. 

Неприемливо е едни и същи хора да балансират сред големите геополитически играчи опит за собственото си оцеляване, като надзиратели в една колониална България. Това са хора, които нямат никакво достойнство, или поне малко срам. Ние членовете на Областния съвет на БСП-Ямбол сме на мнение, че не Русия е заплаха за националната сигурност, а днешното правителство е заплахата. Съвместно с патриотите доказаха, че не са нещо повече от жалка колониална администрация. С този акт, се легитимира това, което е основната формула на западните неолибералните ястреби – противопоставяне на обществото, за да бъде по лесно манипулирано, заблуждавано и разделяно. Затова у нас хората са станали безлични и безразлични от мъка и мизерия. Сигурни сме, че няма нормален български гражданин, който да не посреща с гняв тази позоряща България официална държавна позиция.

Категорично настояваме, Народното събрание на Република България да отхвърли Доклада за състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г. в частта му за оценката на Русия, като риск за националната сигурност на страната ни.

 

 

15.09.2017 г.                                                                                                Областен съвет на БСП-Ямбол