Деветнадесето областно ямболско изложение за местни фермерски и занаятчийски продукти – 30 май 2024 година

Деветнадесетото областно ямболско изложение за местни фермерски и занаятчийски продукти ще се състои на 30.05.2024 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение“ в гр. Ямбол, съобщават организаторите от Фондация „Ямбол – вкус и традиции“. 

В редовния формат на изложенията, провеждащи се всеки последен четвъртък на месеца в гр. Ямбол, на вниманието на жители и гости на града отново ще има занаятчийски продукти, сътворени от местни дами – занаятчии, познати на ямболци като „Арт фантазии – Ямбол“, а именно „Майсторилницата на Краси“, „Арт ателие Мая“ и „Вълнените фантазии на Руми“. Изделията на ямболските майсторки са харесвани и ценени от ямболци, защото са изработени с внимание и лично отношение.

В Деветнадесетото изложение участие ще вземат и новите за ямболци пчелари от с. Добрич, общ. Елхово и с. Калчево, общ. Тунджа, които заедно с вече познатите с богатото си разнообразие от качествени мед и пчелни продукти пчелари от общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа, отглеждат пчели и допринасят за опрашването на редица култури и биологичното разнообразие в нашата област.

Младият производител на зеленчуци от ферма „Нордиг“ Георги Събев, с. Ханово, общ. Тунджа, отново ще предложи на фермерското изложение уникални за региона, а и страната зеленчуци, отглеждани с грижа за природата и съобразно принципите на регенеративното, или познато още като възстановяващо почвата, земеделие.

Участие и в това изложение ще вземат най-новата мандра в Ямболско – Мандра Ситос, от с. Ситово, община Болярово и производителят на местни вина от собствени, отглеждани изцяло на ямболска територия лозя – Винарска изба „Вила Меден“ от с. Меден кладенец, общ. Тунджа.  Лавандуловите продукти „Lavender Paradise“ (от англ. „Лавандулов рай“) от с. Гълъбинци, общ. Тунджа, пресните и сезонни зеленчуци на младото семейство Петрови също от с. Гълъбинци, както и биологичните  брашна, семена и олио, които се произвеждат в с. Симеоново, общ. Тунджа, също ще бъдат на познатото място на 30-и май на вниманието на жителите и гостите на гр. Ямбол.

Деветнадесетото областно ямболско изложение за местни фермерски и занаятчийски продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Нека правим осъзнат избор като потребители и избираме и подкрепяме местните производители и творци!

Ще се радваме, ако посетите и популяризирате изложението, което ще продължи от 08:00 до 18:00 ч. на 30.05.2024 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.

С уважение,

Антоанета Събева

Фондация „Ямбол – вкус и традиции“, управител