Девети май ще бъде отбелязан в Ямбол с церемония и празнична програма

Двойният празник – Ден на победата и Ден на Европа, ще бъде почетен от Община Ямбол с церемония по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Георги Дражев и загиналите във войните ямболци.

Празничната програма ще започне в 9:45 часа с маршове в изпълнение на Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов.

В 10:00 часа е началото на официалната церемония с участието на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, полк. Милен Димитров, началник на гарнизон Ямбол и представителни военни блокове от гарнизона.

Отец Стоян ще отслужи благодарствен молебен.

Програмата на празника ще бъде обогатена от песни за войната в изпълнение на Вокална група „Пятница 13“, както и от стихове на Веселин Ханчев, които ще бъдат представени от Ирен Добрева и Камен-Лазар Шиков, ученици от Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ – Ямбол.

След това ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към подвига на героите.

В 11:30 часа ще започне организираното от Клуб „Соотечественник“-Ямбол и Движение „Русофили“ поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на загиналите в Ямболския край съветски войници, която се намира в Градския парк.