Два сребърни и един бронзов медал за параолимпиеца от Ямбол Йордан Митев

Ямболският параолимпийски спортист Йордан Митев се завърна от Световния кръг по тенис на маса за параолимпийци (фактор 20), който се проведе в град Рияд, Саудитска Арабия от 8 до 10 август, с три медала в различни дисциплини – два сребърни и един бронзов.

Първият завоюван медал – бронзов, е спечелен след достигането на полуфинал в състезанието, където Митев среща съперник от Япония. Там той води изключително оспорван сблъсък, който в крайна сметка, за съжаление, губи.

В категорията по двойки родният състезател играе рамо до рамо с казахстанец и заедно достигат до финал, където завоюват сребърен медал.

При смесените двойки тенисистът се състезава със съотборничка от България –  Валентина Марчева, с която отново достигат до полуфиналите и печелят още един сребърен медал.

В турнира участват над 160 души от 32 държави, а според Йордан Митев организацията от страна на домакините е била безупречна.

За ямболлията предстоят множество състезания в бъдеще, част от тях са Републиканско състезание в София на 26 и 27 август и Европейско първенство в град Шефилд, Англия, което ще се проведе от 4 до 9 септември.