Два дни допълнителен отпуск за непушачите?

Два дни допълнителен платен годишен отпуск за непушачите на работното място предлагат с промени в Кодекса на труда от ВМРО, 

Законопроектът за изменение и допълнение вече е внесен в Народното събрание и с него се цели да се допълни тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места.

Работниците, които пушат, излизат извън работните помещения и получават нерегламентирана почивка между 10-15 минути на всеки час-два. По  този начин се поставят под дискриминационни условия останалите работници, които са непушачи.

Патриотите смятат, че служителите, които не пушат и стоят съвестно на работните си места, имат право да получават допълнителен отпуск до два дни.

Работодателите имали и достатъчно механизми да следят дали някой наистина е пушач или не е и даде пример със системите за достъп с карти, които се ползват в повечето офиси, дъпълват от „Обединени патриоти“. Пушачи, които не пушат на работното място изобщо, също биха влезли в тази хипотеза и ще имат възможност да получат два допълнителни дни почивка.