Дванадесети празник на коня и конния спорт отбелязаха в с. Тенево

В село Тенево, община „Тунджа“, се проведе Дванадесетият общински празник на коня и конния спорт. Организатори бяха общината, кметството на село Тенево и народно читалище „Просвета- 1910”.

Празникът беше изпъстрен и от ритуала на кукерската група на село Маломир, танца на красивите „Пандъклийчета“ и гласовете на фолклорна певческа група към НЧ „Просвета-1910“, с. Тенево.

След ритуалното захранване на конете, жители и гости на селото се отправиха към мястото за провеждане на състезанието, където приветствия към участниците отправиха Ели Василева – заместник-кмет на община „Тунджа“ и Димитър Комитов – кмет на село Тенево.

В регламента бяха заложени две състезания – на къса и дълга дистанция, както и традиционните конкурси за най-нагизден кон, за най-млад и най-възрастен участник.

 

Класиране в категория „Къса дистанция”:

I-во място – Вълчо Демирев;

II-ро място – Ангел Янков;

III-то място – Георги Димитров.

 

В категория „Дълга дистанция”:

I-во място – Атанас Динев;

II-ро място – Вълчо Демирев;

III-то място – Симеон Ангелов.

 

Най-млад участник в празника беше Пламен Даниелов, а най-възрастен – Христин Атанасов.

За най-нагизден и най-красив беше избран конят Роуми, с ездач Николай Петков и стопанин Янко Динев от с. Генерал Инзово.

Парични награди и статуетки на победителите връчиха Ели Василева – заместник-кмет на община „Тунджа” и Димитър Комитов – кмет на село Тенево.