Двадесет и второ областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти

В последните седмици на лятото ямболските производители са готови да покажат на жителите и гостите на града тазгодишния си урожай от пресен мед, лавандула, зеленчуци и плодове и др. 

Ценителите на местни, сезонни и пресни зеленчуци в Ямбол ще могат да се насладят и да си закупят от зеленчуковото разнообразие, отгледано и произведено от семейство Петрови от с. Гълъбинци. Продуктите с марка Lavender paradise (от англ. „Лавандулов рай“), също от с. Гълъбинци, ще радват ямболци с лавандуловите си продукти. Мед и пчелни продукти, събрани и произведени в няколко села в общините Болярово, Елхово и Тунджа отново ще радват окото и сетивата на ямболци тази седмица. Местните вина на Вила Меден от с. Меден кладенец, както и уникалните биологични продукти на фирма Агроник от с. Симеоново – и двете от територията на община Тунджа, ще бъдат на познатото място в последния четвъртък на месеца в Ямбол. Участие и в това изложение ще вземат Мандра Ситос, от с. Ситово, община Болярово.

Двадесет и второто областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Избирайки местните продукти, ние подкрепяме ямболска икономика. Нека правим осъзнат избор като потребители и подкрепяме местните производители! Това е кауза, която запазва поминъкa в нашата Ямболска област. С тези малки стъпки като потребители, можем да допринесем много за града и региона си.

Изложението  ще продължи от 08:00 до 18:00 ч. на 29.8.2024 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна.