Да се замислим… за пореден път

“ Това са фрагменти от нашия град – от моето и от вашето ежедневие. Хубави и не толкова хубави…
Виновни за заблатяването на реката са отговорните в общината. Обаче за пластмасите, които не се разграждат, а са в реката – някои от нас или всички ние. В реката до Бонбонена фабрика, има хвърлена вана и пластмасов казан за боклук. През зимата лебедите плуваха сред туби от минерална вода. Беше тъжна и грозна гледка – грациозните птици сред камари боклуци.


Обожавам да гледам сутрин фонтаните, блестящи на слънчевата светлина, а вътре плуват бутилки от минерална вода…а надали кмета или общинарите са ги мятали през прозорците!🤔
И защото всички само критикуваме и обвиняваме, а не правим нищо, за да опазим това, което някой друг е изградил за нас /независимо от коя партия/.
На Богородица видях как две жени с детенце на около две годинки /предполагам майка и баба/, хвърлиха в градинките пред църквата празна бутилка и торбичка с хартийки. И ми стана интересно с каква ли скорост мъничето попива гадостите от семейството.
И всички скамейки бяха отрупани с празни кенчета и обвивки от вафли. Пък уж сме и много религиозни…
Мисля си, че преди да критикуваме, трябва да погледнем себе си с малко по-критични очи. И да се опитаме да се променим…
Не обичам политиката и не ме интересува коя партия е изградила нещо, стига да е за всички нас. И да не парадира с това…като малката библиотечка, до чешмичката с рибките в парка, измайсторена от ГЕРБ.
А пък на чешмичката защо не е написано името на човека или хората, които са я изградили, че като пием вода, мислено да им благодарим…💝🌞“ 

  Галя Халачева