Дарение на Издателство „Захарий Стоянов“ за тунджанските училища

Дарение на близо 400 книги на всички тунджански училища направи издателят Иван Гранитски по повод празника на Община „Тунджа“.

В комплектите за всяко от десетте учебни заведения в общината има българска класика, съвременни български автори, сред които и ямболски като Любомир Котев, Христо Карастоянов и Тенко Тенев.

Предоставянето на нови книги е продължение на дарителската кампания на Издателство „Захарий Стоянов“ в община „Тунджа“, която обхвана библиотеките на тунджанските читалища, а през миналата учебна година за първия учебен ден беше направено дарение и тунджанските училища.

Амбицията на издателя е следващото дарение да бъде направено в навечерието на 24 май. Неговата цел е във всяко от 44-те тунджанските села на община „Тунджа“ да има мащабна библиотека, която да включва литература от българската класика през световната до детската литература и помощни помагала.

„Ние, от Издателство „Захарий Стоянов“, смятаме, че тъкмо там е мястото на книгите и най-много се радваме, че всички ямболски автори и в оригинални книги, и в томчета избрани творби стигат до читателите. За нас е висш патриотичен дълг да снабдяваме с книги библиотеките в училищата и читалищата на община „Тунджа““, подчерта Иван Гранитски.

Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на издателя за мащабното дарение и го увери, че след ваканцията книгите ще бъдат доставени до училищата.