Даниел Асенов–Тайсъна с награда за Топ състезател на БК „Априлец“ за 2021

Даниел Асенов отново е боксьор номер 1 в класацията на най-добрите спортисти на БК „Априлец“ за 2021 г. Връчването на награди на най-изявените бойци на клуба е била организирана от община „Тунджа” и Управителния съвет на боксовия клуб.

През 2021 г. Даниел Асенов – Тайсъна участва в олимпиадата в Токио, на световно първенство и завоюва първо място на турнир „Странджа“. При получаването на отличието Боксьор номер 1 на клуба той сподели, че успехът зависи от всеки, най-важното е да полагаш усилия, да не се отказваш и да продължаваш да се трудиш.

На второ място е Иван Илиев, спечелил три първи места в държавни шампионати в категория 63 кг за юноши.

Трети е Христо Илиев с две първи и едно второ място в категория 80 кг за младежи.

На четвърто място е Никола Желязков, пети е Зарко Асенов, след това в класирането се нареждат – Марин Колев, Любчо Колев, Димитър Колев и Християн Ботев.

Боксьорите получиха награди и от БК „Априлец“, а треньорът Димитър Мутафов, който е и почетен гражданин на община „Тунджа“, подари на кмета Георги Георгиев статуетка „Най-верен спомоществовател“ в знак на благодарност за подкрепата.

През годините БК „Априлец“ изгражда много национални и европейски шампиони, като състезателите му печелят множество награди от турнири в България и чужбина. Боксовият клуб е на второ място в България след ЦСКА.

netnews.bg