Даниел Асенов спечели бронзов медал на Европейското първенство по Бокс

Даниел Асенов спечели четвърти пореден медал от европейски шампионат. 25-годишният ни национал взе бронзово отличие на първенството в Ереван. В категория до 54 килограма Тайсъна отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Дилън Ийгълсън на полуфиналите.

Българинът опита да заличи ръстовото предимство на съперника си, като изпита затруднения в първия рунд, за да намери дистанцията. Във втория Даниел изравни играта и всичко отиде в ръцете на съдиите след третата част. Ийгълсън направи достатъчно, за да ги убеди, че заслужава място на финал и така Асенов остана с бронзов медал.

За Даниел отличието е четвърто поредно на Европейски финали. Той е златен медалист от Самоков 2015 и Харков 2017, както и сребърен от Игрите в Минск през 2019 г.

Дотук България записа финал за Ергюнал Себахтин (48 кг) и бронз на Даниел Асенов (54 кг). Третият ни полуфиналист – Хавиер Ибаниес (57 кг) ще се качи на ринга във вечерната сесия. Натурализираният кубинец ще срещне представителя на домакините Артур Базеян в четвърти мач, който трябва да започне около 17:45 ч.