Даниел Асенов назначен в Центъра за елитен спорт на БА

Осем големи спортисти бяха назначени в Центъра за елитен спорт на Българската армия. Официалната церемония се проведе днес в присъствието на министрите на отбраната и на младежта и спорта – Николай Ненчев и Красен Кралев.

Почетен знак на Министерството на отбраната получиха Георги Вангелов (борба), Джанан Манолова (борба), Владимир Илиев (биатлон), Даниел Асенов (бокс), Станимира Петрова (бокс), Йордан Йовчев (спортна гимнастика) и Момчил Каралиев (лека атлетика). Борецът Мирослав Киров също ще бъде назначен в центъра, но в момента е на състезание в Германия.

Центърът за елитен спорт цели да подпомага спортисти с доказани резултати в световни първенства и олимпийски игри, както и млади таланти. Целта е наред с военната си подготовка те да продължат своята тренировъчна и състезателна дейност. В него се назначават спортисти – военнослужещи и цивилни служители, по индивидуални олимпийски спортове или по спортове с военно-приложно значение и отговарящи на критерии, одобрени от Министерството на младежта и спорта и Министерството на отбраната.

images