Георги Найденов оглави федерацията на клубовете по спортни танци

Георги Найденов, основател и треньор в клуб „Тандем“, е избран за председател на Българската федерация на клубовете по спортни танци

Георги Найденов е многократен шампион на България по спортни танци. Той беше един от призьорите на Виетнамския „Денсинг старс”. Като основател на клуб „Тандем“ и един от треньорите в него той успява да създаде  двойки шампиони във всяка една състезателна възраст. Негови състезатели са полуфиналисти от световни и европейски първенства през последните 7 години. Под негово ръководство много двойки са ставали шампиони на България. Георги е организатор на международни турнири от световните ранглисти, международен съдия и дипломиран треньор към WDSF ACADEMY.

БФКСТ е учредена през 2017 г. Получава безсрочен лиценз от Министерството на младежта и спорта на 20.12.2019 г. От това произтича членството ни  в Международната федерация по спортни танци, както и членството ни в Българския олимпийски комитет. Основната задача на новата Федерация е възстановяване на националната и международна състезателна дейност на спортните танци по установените правила, в условия на прозрачност и равнопоставеност за всички клубове и двойки. Целта е възстановяване имиджа на спортните танци като български спорт и връщане славата на българските спортни двойки от преди години.

Първото спортно събитие на новата Федерация по спортни танци, чиято организация е вече в ход, е Държавния шампионат, който ще се състои на 13, 14 и 15 март т.г. в спортна зала „Диана” в гр. Ямбол. Събитието официално ще бъде под егидата на ММС и с подкрепата на Областната администрация, Община Ямбол и Община Тунджа. Също така ще се проведе и международен турнир по спортни танци Диана Къп 2020 който ще се организира от   Атанас Атанасов, Лора Данкова, Елеонора Дъбова и Станьо Иванов които са свързани с Ямболските клубове по спортни танци.

Първото официално събиране на  националния отбор по спортни танци, съставът на който ще се сформира след провеждането на Държавния шампионат,  ще се състои на 27 и 28 март тази година. Националните състезатели ще имат уникалния шанс да присъстват на майсторски клас на световен шампион по спортни танци.