Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Могъщата сила на единството зависи от нас!

Днес за 137-ми път празнуваме Съединението. Дело велико, изцяло българско. Дело на решителни хора, носещи любовта към България в сърцето си. Дело, което ни дава пример за политическа зрялост и кураж, за готовност да се поставят националните интереси над личните.
Днес отново осмисляме всички важни уроци, които носи българската история, но ние сякаш ги забравяме…
Тя ни посочва безброй примери за храброст, себеотрицание, далновидност и успехи, щом сме единни. Ние пишем новите й страници и от делата ни зависи какво ще оставим на идните поколения. Затова нека си спомним за хората, отдали живота си за свята цел. Нека си припомним също, че могъщата сила на единството зависи от нас. Никой отвън не може да ни направи истински единни, ако сами не намерим правилната посока един към друг. А пътят ще открием лесно, ако надмогнем себе си, водени от безрезервна любов към родното и към Родината…
Убеден съм, че можем да постигнем много, когато сме сплотени. Увереност ми дават тунджанци, които са доказали отношението си към традициите и към родния край. Заедно с тях вече 35 години общината върви по пътя към успехите, заедно сме в трудностите, заедно сме в благотворителни инициативи и значими каузи, заедно сме и на празници! И в това е и нашата сила – силата на единението, което ни прави общност!
Нека я съхраним, за да пребъде община „Тунджа“, да пребъде България!
Честит празник!