Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: На добър час!

Скъпи ученици и учители,
Уважаеми родители,
Честит първи учебен ден, честита нова учебна година!
Всяка година 15 септември доказва, че е жива традицията да празнуваме учението, защото сме съхранили уважение към знанието и стремеж към развитие, което само училището може да ни даде.
В този ден на споделена радост, всички заедно започваме новата учебна година с надежда, че тя ще е изцяло присъствена и с вяра в по-доброто бъдеще на българското училище и на нашите деца.
Скъпи първокласници,
за Вас днес започва пътешествието на знанието, а успехът Ви ще зависи от старанието и усилията, които ще положите. Вашият първи учител ще Ви води, ще Ви вдъхновява да стигате все по-далеч и да откриете талантите и интересите си. Доверете му се и не се плашете от трудностите, защото преодоляването им ще Ви направи по-уверени и по-силни!
Скъпи ученици,
бъдете устремени и мотивирани, любопитни, смели в мечтите си и удовлетворени от резултатите, които постигате. Доверете се на Вашите учители, уважавайте техния труд, учете се така, че всички ние да се гордеем с вас.
Уважаеми родители,
бъдете подкрепа на Вашите деца в усилията им да бъдат образовани, уважавайте учителите и възпитавайте това и у Вашите деца.
Уважаеми учители,
благодаря Ви за всеотдайния труд и обич, с които съхранявате образованието и посрещате предизвикателствата на времето. Благодаря Ви за търпението и желанието, с които преподавате не само знания, но и най-важните уроци на нашите деца как да израснат като добри и почтени хора.
С гордост мога да кажа, че добрите резултати от националната проверка в края на миналата учебна година потвърдиха правилността на усилията, които полагаме община, образователни институции и местна общност за съхраняване и развитие на образованието и на нашите училища.
Знаете, че винаги може да разчитате на нашата подкрепа и че с обединени усилия всички заедно продължаваме да защитаваме и да увеличаваме авторитета на образованието в нашата община.
Бъдете здрави и вдъхновени!
На добър час!