Генка Богданова с нова книга

Има ли по-вълнуващ момент за един автор от това да вземе в ръцете си поредната си духовна рожба, новата си книга, излязла от печат само два дни преди 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост?
Има ли по-ценен дар, който един писател може да поднесе на читателите и ценителите на българското литературно Слово от една нова книга, готова да поеме своя път към тях в навечерието на най-светлия български празник?

Този ценен дар направи за своите читатели авторката Генка Богданова, която ни поднася второто допълнено издание на книгата с разкази „Съдби човешки“. Ето и нейното послание към читателите: 
Моята 25 книга – второто допълнено издание на книгата с разкази „Съдби човешки“ очаква своите читатели. Надявам се, че тридесет и деветте разказа в нея ще ви поведат по житейските пътеки на различни хора, ще ви направят съпричастни със съдбите на героите, ще ви накарат да съпреживеете болките, душевните борби, страданията, надеждите, мечтите им и ще се съгласите с мен, че всеки човек носи в себе си доброто и злото, светлината и мрака, рая и ада на земния живот. И, че не от Съдбата, а от силата на нашия дух зависи на кое от тях ще позволим да завладее сърцето ни; на кое от тях ще изберем да служим и то да определи житейското ни верую, нашия характер, нашите постъпки и взаимоотношения с останалите хора. Че Съдбата ни дава шанс сами да изберем принципите, на които да подчиним живота си и да изберем пътя, който ще ни поведе или към нашето морално и духовно извисяване, или към собственото ни падение.

Благодаря на ИК „Жажда“ – Сливен и на редакторката на книгата Соня Келеведжиева! Специална благодарност изказвам на всички приятели, които подкрепиха този творчески проект и помогнаха той да бъде реализиран успешно!“