В 170-та годишнина на Вазов „Двубой“ в интернет

В годината, когато се навършват 170 години от рождението на класика на българската литература Иван Вазов Драматичен театър „Невена Коканова“ представя във виртуалното пространство спектакъла „Двубой“.

         Един спектакъл, сътворен с много любов от режисьора Борислав Чакринов, сценографа Христина Тасева и актьорите  Николай Петров, Анатолий Ставрев, Михаил Лазаров, Волен Митев, Цветелина Кънева, Яна Бобева, Галина Иванова, Вълчо Янев и  Димитър Димитров.

         Достойнство и чест, две понятия, които още дядо Вазов не е откривал в своите съвременици. Комедията „Двубой” може би  е опит да „вчеловечи” малко отношенията ни защото, „когато някой нарече някого „подлец“, което сега е обикновено, като едно добро утро, е добре да знае, че подир тая дума ще пищят куршуми”. Героите му обаче са си живи и днес, и техните отношения продължават да предизвикват интереса  на режисьори и актьори. Може би, защото нищо не се е променило и безотговорно продължаваме да сипем клевети и обиди по адрес на всеки, без да мислим за каквито и да било последствия.

         Спектакълът „Двубой“ ще бъде достъпен в интернет пространството във фейсбук профилите на Драматичен театър „Невена Коканова“ както винаги до сега в четвъртък, 28 май.