В Ямбол бяха връчени наградите „Млади таланти“ на седемдесет и четири даровити деца с постижения в областта на науките, изкуствата и спорта

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ бяха връчени наградите „Млади таланти“ по повод Деня на будителите – 1 ноември.

Седемдесет и четири деца със значими постижения на международни и национални конкурси и състезания, постигнати през учебната 2021/2022 година, получиха призовете си от кмета на община Ямбол Валентин Ревански, неговия заместник Енчо Керязов и председателя на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков.

„За мен е изключително удоволствие да бъдем заедно в навечерието на 1-ви ноември, най-чистият празник на българския дух. Огромна радост, е когато пред нас има толкова много млади таланти. Всички вие, деца, сте доказали своите знания и умения и ние се гордеем с вас. Зад вашите постижения има много труд и ние оценяваме това. Искам да ви пожелая да продължавате да бъдете толкова усърдни, за да постигате нови успехи в бъдеще. Нека стремежът ви към знания никога не угасва!“, каза кметът на община Ямбол в приветственото си слово. Валентин Ревански благодари на преподавателите и треньорите за всеотдайната им работа, както и на родителите за доброто възпитание и подкрепа, която оказват на децата си. Той изрази надежда, че децата на Ямбол ще останат и ще продължат да се развиват в родния си град.

 Носителите на наградите бяха определени от специализирана комисия по присъждане на наградите за област „Образование и наука, спорт“, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.

Четиридесет и седем от наградените деца са класирани на първо, второ и трето място на балкански, европейски и световни конкурси и състезания. Ямболските таланти са спечелили медали на международни форуми по математика, китара, тенис и детска рисунка, както и от европейско първенство по карате и др.

Двадесет и седем бяха индивидуалните награди за медалисти на национални олимпиади, конкурси и състезания, присъстващи в Националния календар за извънучилищни дейност и в Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката.

Награди получиха също и учителите и треньорите на даровитите деца.

Снимки на всички наградени млади таланти, преподаватели и треньори може да видите в официалната фейсбук страница на община Ямбол: https://www.facebook.com/yambolofficial/