В Стралджа изпратиха зрелостниците

За СУ“П.Яворов“ – Стралджа 15 май  остава сред най-красивите и незабравими дни. Поне за завършващите средното си образование випуск 2019, които вчера казаха „Сбогом!“ на родното училище.
Както всяка година към младите хора, които поемат по широкия друм на живота имаше много мили думи, пожелания и напътствия. Много сърдечно прозвуча словото на директора Валентина Маринова, която пожела на всички да постигнат мечтите си, да обичат и пазят в сърцето си спомена за родния край и родното училище, да не забравят учителите си, които дадоха всичко от себе си, за да имат необходимата подготовка за успешен старт в живота. С неподправена гордост и вълнение кметът на общината Атанас Киров, гост на празника, изрази своята благодарност към тези упорити, ученолюбиви момичета и момчета, които многократно участваха в различни общински и национални състезания и други прояви, за да се връщат с награди . Г-н Киров разведри обстановката като изрази очакването си , че от този випуск ще има бъдещи педагози и медици, спортисти и електротехници, IT специалисти и психолози…с пожеланието един ден да се завърнат отново в Стралджа, за да бъдат полезни на родния край.

„Днес, ние сме изпълнени с много мечти, с мечти да покорим света….“, в този дух беше отговорът на зрелостниците, които горещо благодариха на класните ръководители, на учителите, на родителите си, признаха, че в училище са набрали не само нужните знания и опит, но са спечелили и своите верни приятели, с видимо вълнение до един повтаряха, че никога няма да забравят класната стая , в която са преживяли толкова красиви мигове. И прозвуча любимата песен „Един неразделен клас“. Красивите момичета и момчетата не криеха сълзите си. Най-трогателния момент, разбира се, беше раздялата с учителите. За всички имаше цветя и прегръдки, към всички имаше признателност и истинска обич.

По време на церемонията по традиция директорът на училището връчи награди на най-изявените 12-токласници. Специални подаръци поднесе и кметът на общината Атанас Киров.
По-малките ученици от училището поздравиха зрелостниците със специално подготвен танц, за да дойде ред на последния училищен звънец и менчето с вода за късмет напред.
Неповторима емоционална атмосфера, искрено вълнение, радост и тъга се смесиха в едно. И тръгна ятото по своя път с очакване на нови победи.
„На добър час“ прекрасни млади хора! Бъдете силни, уверени и дръзки! Реализирайте и най-смелите си мечти!