В петък и събота почитателите на седмото изкуство в Ямбол ще гледат безплатно българските фирми „Дами канят“ и „Като за последно“ в лятното кино

Прожекциите в Лятното кино в Ямбол, намиращо се в Градския парк, започнаха при голям интерес. Община Ямбол благодари на всички, които уважиха поканата и вече гледаха филмите „С деца на море“ и  „Доза щастие“.

В петък и събота, 25 и 26 август, предстоят прожекциите на „Дами канят“ (1980 г.) и „Като за последно“ (2020 г.). Комедията по сценарий на писателя Георги Мишев ще проследи приключенията на автомобилния инструктор Яким Донев, в чиято роля се превъплътява неповторимият Стефан Данаилов. Негови партньорки във филма са едни от най-известните и обичани български актриси – Невена Коканова, Цветана Манева, Мариана Димитрова, Надя Тодорова.

 „Като за последно“, който ямболските кинолюбители ще видят в събота, е определян като „романтична драма“ и „черна комедия“. Филмът разказва за възрастен, богат и известен писател (Васил Банов), който предлага неочаквана помощ на младо момиче, изпаднало в беда (в ролята е холивудската кинозвезда Мария Бакалова), като ѝ предлага да се оженят. Предложението поражда поредица от комично-драматични събития и абсурдни преживявания.

Припомняме, че прожекциите през месец август ще започват в 21:00 часа, а през септември – в 20:30 часа. Ямболското Лятно кино очаква всички любители на филмовото изкуство!